Gyakran elhangzik a kérdés, hogy melyiket vedd? Az ES2-őt, vagy az M365-öt? 

Összességében kijelenthető, hogy mindegyik megbízható és minőségi roller, és mindegyiknek megvannak a maga típushibái. Mégis mi az, ami alapján választhatsz? 

A motorteljesítmény mindegyikben 250W konstans és 500W csúcsteljesítmény, így itt nem érsz el komoly különbséget. (most külön nem térnénk ki az M365 PRO-ra, ami ezt 100W-al megfejeli). Az ES2-ből viszont létezik kétakksis kiadás, ami tisztességes felárért biztosít komolyabb dinamikát (M365 PRO-hoz hasonlót)

Alapvetően a legfőbb szempont véleményem szerint a rugózás jellege. Az ES2-őn kemény kerekek vannak lengéscsillapítással, míg az M365-ön fújható kerekek lengéscsillapítás nélkül. Mit jelent ez “aprópénzre” bontva?
Nem mást, minthogy az ES2 a hosszú távú tapasztalatok alapján leginkább prémium minőségű aszfaltra ajánlott. Természetesen vannak tippek és trükkök (“csúzligumi”), amivel kicsit javítható a rugózása, de összessségében kijelenthető: nem szereti a térkövet, durva aszfaltot, úthibákat.
Ezzel szemben az M365 igénytelenebb, jobban csillapít rosszabb útviszonyokon is.

Összegezve: ne hatótávra, de még csak ne is motorteljesítményre válassz!
Döntsd el, hogy milyen utakon fogsz járni! Ha van benne rosszabb szakasz, esetleg térkő, akkor M365. Ha jó minőségű az út végig, akkor válassz design és tetszés alapján.
Egyikkel sem lehet mellélőni. 🙂